Dziś szybki i prosty przepis na domową czekoladę. 12 kwietnia obchodzimy międzynarodowy Dzień Czekolady więc wybór wpisu był oczywisty!:) Tak naprawdę kombinacje smakowe zależą od Waszej wyobraźni, a my podajemy Wam naszą ulubioną wersję.
Składniki:
2 tabliczki mlecznej czekolady
garść płatków migdałów
garść żurawiny
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Przygotowanie:
1. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. W czasie gdy czekolada się roztapia, wyłóż płaskie naczynie papierem do pieczenia i wstaw do lodówki.
2. Migdały lekko pokrusz, a żurawinę pokrój na drobne kawałki.
3. Rozpuszczoną czekoladę wylej do naszykowanego wcześniej płaskiego naczynia. Zanim czekolada zastygnie posyp ją dodatkami, lekko wciskając je do środka czekolady, tak by po zastygnięciu nie odpadły.
Pięknie wygląda, i ile dodatków:)
OdpowiedzUsuńmmm domowa czekolada, ogromnie apetyczna!
OdpowiedzUsuńTeż robię taką czekoladę z dodatkami :-) jest pyszna i dodaje składniki, które mi pasują :-)
OdpowiedzUsuńTaka domowa czekolada może być fajnym pomysłem na prezent! :)
OdpowiedzUsuńdomowa, najlepsza- bo z ulubionymi dodatkami! :) U mnie byłaby to gorzka z orzeszkami.. <3
OdpowiedzUsuńpyszna czekolada z własnymi dodatkami
OdpowiedzUsuńOooo i jak tu być na diecie ;)
OdpowiedzUsuńCzekolada to moja wielka miłość, nad Waszą chętnie się pochylę :)
OdpowiedzUsuńAleż bogactwo smaków !
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. Taką czekoladę można pięknie opakować w celofan i dawać na prezenty :)
OdpowiedzUsuńoch jak ja uwielbiam takie czekoladki <3
OdpowiedzUsuńPyszna! Super pomysł, można samemu dodać swoje ulubione składniki :)
OdpowiedzUsuńO kurcze, zakochałam się w tym przepisie, na 100000000% go wypróbuję!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł, zrobię sobie czekoladę z mnóstwem dodatków :))
OdpowiedzUsuńOstatnio trafiam cały czas na blogi kulinarne i wszedzie te przepyszne ciasta! aż slinka cieknie! to Twoje zjadłabym nawet przez monitor, gdyby się dało!
OdpowiedzUsuńŚwietna czekolada. Mniam ...
OdpowiedzUsuńMmm jak cudowna <3
OdpowiedzUsuń